Çok şifalı bir bitki olan nane tıpta ve beslenmemizde fay*dalar
sağlar. Koku ve tad vermek üzere ye*mek ve salatalarımız*da
bulundurduğumuz nane, aynı zamanda iştah açar.
Nane
antiseptiktir, mikroplu tohumlarda yaşayan sinekleri uzaklaştırır,
içerdiği mentol sebebiyle tehlikeli mikroplan kovar.
Naneden her şekilde faydalanılır: Çayı yapılır, kaynatılarak içilir, soslara katılır ve sakatatlara karıştırılır.
Nane ateşi düşürür, mide ve bağırsakları uyarır,
görme bozuk*luklarına iyi gelir, şişkinliği giderir, sarılığa ve
göğüs hastalıklarına fayda verir, her tür ağrıyı
dindirir.
Nane, spazmları giderir, yatıştırıcıdır. Kalp ve sinir sisteminin
dostudur, sin*dirim sisteminin gerçek koruyucusudur. Mide
kramplarına, sindirim zor*luklarına, hava yutmalarına, mide
ül*serlerine, öksürüğe, solunum sistemi
hastalıklarına (astım, bronşit), baş ağ*rısına, sinirlilik ve
uykusuzluk çekenle*re, titremesi olanlara iyi gelir.