Bileşiminde şekerler, çeşitli vitaminler (A,B,C) ve
kükürtlü yağı içerisinde bol miktarda alkil
sülfür bulunur. Sarımsağa kokusunu ve tadını bu madde verir.
Çok eski yıllardan beri bi: linmekte ve tedavi maksadıyla
kullanılmaktadır. Yemeklerde, çiğ olarak diş diş veya ezilmiş
halde yenebilmektedir.
Bağırsaklarda görülen tenya ve
şeritlerin düşürülmesinde tavsiye edilir. Ayrıca,
bağırsakları yumuşatıcı, mikroplan öldü*rücü, hazmı
kolaylaştırıcı, balgam söktürücü ve ateş
düşürücü etkileri vardır. Kükürtle
karıştırıldığında solunum yolları için iyi bir antiseptiktir.
Glisemik endeksi düşüktür. Bu sebeple, zayıf lamak isteyenlerin yemesinde sakınca yoktur.
Sarımsağın en bariz özelliği insa*na canlılık verme*si, hem kadın
hem de erkeklerde cin*sî gücü artırmasıdır.